Wanneer ga jij je nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Het is weer november, de nieuwe zorgverzekering premies zijn bekend! Goede tijd een een prijs check te doen en je nieuwe verzekering af te sluiten. Wanneer ga jij je nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Waarom een zorgverzekering check?

Belangrijk om te weten is dat in Nederland de basiszorgverzekering eigenlijk altijd gelijk is. Er zijn wettelijke minimum eisen gesteld aan wat er in je zorgverzekeringspakket moet zitten. De producten verschillen daarom nauwelijks van elkaar (maar de prijzen verschillen wel!). En aangezien wij onze spaarquote iedere maand zo hoog mogelijk willen krijgen: waarom dan meer betalen voor een vergelijkbaar product?

Hoe vergelijk jij zorgverzekeringen?

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen maak ik gebruik van vergelijkingssites als Independer en pricewise. Deze sites helpen je om diverse prijzen van verschillende zorg aanbieders te vergelijken. Daar bovenop gebruik ik de site van Zilverenkruis. Via het zilverkruis zijn wij nu verzekert tegen een collectiviteitskorting vanuit één van onze werkgevers.

Waar rekening mee houden bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Het kan enorm verschillen wat voor behoefte jij hebt bij een zorgverzekering afsluiten. Kijk daarom altijd goed naar je eigen persoonlijke situatie. In ons geval verwacht meneer Gezond volgend jaar niet naar het ziekenhuis te gaan. Daarnaast gaat meneer Gezond 1x in de 8 maanden naar de tandarts, in 2017 ben ik in oktober nog geweest dus de volgende keer is juni/juli en de keer daarop is 2018. Oftewel maar 1x naar de tandarts. Ik denk dat we daarmee wel wat risico kunnen lopen (je weet het natuurlijk nooit zeker). Ik kies daarom voor mezelf voor een zo hoog mogelijk eigen risico, geen aanvullende verzekering en geen tandartspakket.

Mevrouw Gezond verwacht komend jaar misschien wel naar het ziekenhuis te moeten voor een kleine ingreep. Ze zal vermoedelijk 2x naar de tandarts gaan en misschien wel een gebitsreiniger kiezen. Voor mevrouw Gezond kies ik daarom voor een zo laag mogelijk eigen risico en een basis tandartspakket.

We kiezen beiden niet voor een aanvullende verzekering omdat we niet verwachten gebruik te gaan maken van fysiotherapie, alternatieve genees middelen etc. Het enige waar mevrouw Gezond gebruik van maakt is anticonceptie echter de prijs van de verzekering weegt niet op tegen het zelf betalen.

In het basispakket kan je eventueel nog flink besparen door akkoord te gaan met een beperkte ziekenhuis keuze. Als het ziekenhuis waar jij normaal gesproken naartoe gaat in de lijst staat kan je dit zeker overwegen! Voor ons is dat niet het geval en we willen wel graag bij ons ‘lokale’ ziekenhuis blijven mocht er iets zijn.

Dus, welke zorgverzekering afsluiten?

Het voorstel van onze huidige verzekering Zilverenkruis incl. collectiviteitskorting komt uit op €200,75  per maand. De beste keuze volgens de vergelijkingssite is Menzis waarbij de premie incl. volledige ziekenhuis keuze uit komt op €199,75.

Onze keuze valt daarmee op onze huidige verzekeraar Zilverkruis. We zijn tevreden over de verzekeraar (de online portal etc.) voor €1 per maand gaan we niet overstappen (loyaliteit betekent ook wat voor ons;)  ).

Heb jij al een keuze gemaakt voor jou zorgverzekering? Wanneer ga jij jou nieuwe zorgverzekering afsluiten?

3 comments

  1. Hi Niettot71!
   Afhankelijk van je zorgverzekeraar kan dat zeker het geval zijn. Sommige pakketten zijn significant duurder geworden. Vergelijken zou zo maar eens kunnen lonen!
   Succes!
   gr. mr. Gezond

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *