Financiële update Oktober

Iedere maand streven wij naar een zo hoog mogelijke spaarquote (het gedeelte van ons inkomen dat we opzij zetten om te sparen voor ons ‘pensioen’). Maandelijks komt op deze site een update van de spaarquote van afgelopen maand. Dit keer: de resultaten van Oktober.

Onze maandelijkse uitgaven lijken vaak sterk op elkaar. De woon- en energielasten nemen het grootste gedeelte uit het budget. Gevolgd door onze uitgave voor vermaak en dan de boodschappen. De overige uitgaven voor zorg, tv/internet/telefonie ed. vullen de rest.

Uitgaven Oktober

Een groot verschil met september is dat we eindelijk klaar zijn met het afbetalen van een grote uitgave. Hierdoor komt onze spaarratio in Oktober een stuk hoger uit dan september en zit nu bijna op de 50%. Verder zijn er deze maand geen opmerkelijk verschillen.

Spaar ratio oktober

Dan hieronder het belangrijkste overzicht, mijn cash flow overzicht. Hierin staat naast de inkomsten (100%), het % van de inkomsten dat uitgegeven wordt en het % dat gespaard wordt. Maar last but not least het % safewithdrawel rate als onderdeel van mijn uitgaven. Wat uitgebreider uitgelegd, stel dat je inkomsten €1000 bedragen en je geeft €600 uit dan is dit 60% van je uitgaven. Hetzelfde doe ik voor mijn spaarquote (het % dat ik spaar tov onze inkomsten) en uiteindelijk ook voor mijn safewithdrawel rate. Hierover in een andere blog meer.

In oktober is de safewithdrawel rate gestegen naar 9% van de uitgaven. Dit komt met name door de flinke daling in onze uitgaven. Wat betekent dat er nu maandelijks 9% van de uitgaven aan passieve inkomsten ontvangen wordt. Nog een aantal jaren te gaan tot de 100%. Het is vooruitgang!

Hoe zag jou maand oktober eruit?

Cash flow oktober

5 comments

 1. Kijk, nu al een stijgende lijn te zien! Netjes hoor. Die 9% dekking door passief inkomen is trouwens ook al best goed. Zal de komende tijd waarschijnlijk hard gaan stijgen als je je savings rate zo hoog kan houden. Sterkte!

  1. Hi bescheidenBeurs!
   Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten!
   Ja daar ga ik zeker nog over bloggen, denk dat dit direct het volgende onderwerp gaat worden 😉
   Alvast een sneakpreview: we hebben een koopwoning en beleggen
   gr. mr. Gezond!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *